$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Case: Hoefbevangen shetlander


Begin september kwam een pony genaamd Kennedy langs bij dierenarts Steffens. Hij had vergevorderde chronische hoefbevangenheid. Hij leed pijn, kon amper stappen en zijn hoefjes waren er erg aan toe. Met behulp van pijnmedicatie en een bekwame hoefsmid is hij er weer helemaal bovenop geraakt. Lees verder voor het volledige verhaal.

Hoe ontstaat hoefbevangenheid? 


Hoefbevangenheid is een probleem dat zich vaak stelt bij pony’s. Ze krijgen over het algemeen te veel gevoederd in vergelijking met hun kleine gestalte, met hoefbevangenheid tot gevolg. Een andere oorzaak van hoefbevangenheid is de ziekte van Cushing.


70% van de hoefbevangen paarden heeft ook Cushing

Na een bloedonderzoek bleek dat ook Kennedy aan deze ziekte leed. Lopen was erg pijnlijk, zelfs gewoon rechtstaan was een probleem.

De behandeling


Allereerst werd een aantal weken de pijn bestreden met een uitgebalanceerde pijnstillingskuur zodat de pony enigszins comfortabel was. Stalrust en een streng dieet luidde het doktersadvies. Er werd ook een behandeling opgestart voor de ziekte van Cushing.

Daarna kon de hoefsmid aan het werk gaan. Aan de hand van RX-foto’s werd gekeken hoever het hoefbeen precies is gezakt. Zo werd er bepaald waar en hoeveel er van de hoef moest worden bijgewerkt. Bij deze pony was niet alleen het hoefbeen erg gezakt, de hele hoef was uit vorm. Het probleem kon niet in één enkele kapbeurt opgelost worden. De hoefsmid heeft verschillende keren, met een tussenposes van ongeveer 3 weken, aan de hoefjes gewerkt.

Beetje bij beetje kwam er verbetering in de zaak. Het verschil in stappen werd elke keer groter en de hoeven kregen stilaan weer een mooie vorm.

Na de behandeling 


De behandeling van de pony is ondertussen volledig afgerond en het resultaat mag er zijn. Hij kan weer stappen, draven en galopperen zoals een vrolijke pony dat hoort te doen. Het hoefbeen staat weer netjes in positie en de pony heeft weer een gezonde stand. Door het opstarten van de medicatie tegen Cushing zal Kennedy in de toekomst geen last meer hebben van hoefbevangenheid en zal het welzijn van deze pony in het algemeen sterk verbeteren.


Vermoed jij ook hoefbevangenheid bij jouw paard of pony? Maak een afspraak bij Dierenarts Steffens voor een professionele behandeling.

$show=/p/cases.html$type=grid$m=0$sn=0$c=9$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=evenementen.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

[IN DE KIJKER]_$show=post$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

[IN DE KIJKER]_$show=home$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

Naam

cases,3,events,3,faq,7,in de kijker,11,nieuws,16,nieuwsbrief,6,
ltr
item
Paardenchirurgie | België Limburg | Dierenarts Daniël Steffens: Case: Hoefbevangen shetlander
Case: Hoefbevangen shetlander
Kennedy, een shetlandse pony, leed aan aan hoefbevangenheid. Lees hier de volledige behandeling door dierenarts Steffens
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIImXQSdVHqDl59Gs_E8Q0xDMwmMSphB9uYqvDikaKuKdr0cnza73-A8fq0NwEAAyvM9555nlIBni-7fxQONUPj4K1GPvECUGS72i1PagAHwDVk4eKecRPNEoDiieUG5Zb-AzDHr646F8/s640/pony+hoefbevangenheid+dierenarts+steffens+paardenkliniek.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIImXQSdVHqDl59Gs_E8Q0xDMwmMSphB9uYqvDikaKuKdr0cnza73-A8fq0NwEAAyvM9555nlIBni-7fxQONUPj4K1GPvECUGS72i1PagAHwDVk4eKecRPNEoDiieUG5Zb-AzDHr646F8/s72-c/pony+hoefbevangenheid+dierenarts+steffens+paardenkliniek.jpg
Paardenchirurgie | België Limburg | Dierenarts Daniël Steffens
https://blog.paardenchirurgie.be/2020/03/paarden-hoefbevangenheid-dierenarts.html
https://blog.paardenchirurgie.be/
https://blog.paardenchirurgie.be/
https://blog.paardenchirurgie.be/2020/03/paarden-hoefbevangenheid-dierenarts.html
true
866711848858504178
UTF-8
Alle posts Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN RUBRIEK ARCHIVE ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy